Vedic Art – ”med penslarna i himlen och fötterna på jorden…”

Vedic Art kan ge dig många nya möjligheter både i konsten och i livet. Att ge dig själv en sådan kurshelg är ett fantastiskt sätt att hitta ny inspiration både för dig, som redan målar men känner att du kört fast, och för dig som är helt ny!

Det brukar bli många aha-upplevelser och goda skratt, plus tid för egen kontemplation och promenader vid havet.

Vedic Art kurs

VEDIC ART

24-25 augusti 2024 Målarhelg

Välkommen till sommarsäsongen och de populära Vedic Art-helgerna hos Ateljé Inspiro i Smygehamn! Utveckla dig själv och ditt målande och lär dig skapa utan prestation. Grund- och fortsättningskurser – nybörjare som van målare, alla utgår från sin egen nivå på en Vedic Art målarkurs.

Röster från några nöjda deltagare:

Så underbart att i Elins trygga guidning få omfamna min inre konstnär!” Anna F.

”Tack för kurserna som jag deltagit i. Med alla olika metoder som du använder är dom unika och har verkligen berikat mig.” Lisbeth M.

”Jag tycker helgen har varit superb! Så nöjd och glad att ha fått din vägledning för ny kraft och inspiration!” Eva K.

Elin lyckades verkligen med att locka fram inspirationen och vidga vyerna hos mig som har målat i massor av år. Genom sina djupa kunskaper och sitt mjuka sätt skapade hon stor trygghet i gruppen och alla förutsättningar för att ge var och en känslan av att lyckas. Underbar känsla och en helt fantastisk helg. Lena M.

Tid: 10-16 båda dagarna

Pris: 1900 kr för en helg. Staffliplats, fika och frukt ingår. Material och egen lunch medtages.

Du väljer själv vilka material du vill jobba med, dock inga oljefärger på själva kursen. Akrylfärg rekommenderas. Även vattenfärger, akvarell, pennor, kritor fungerar. Mer info får du i kursmailet när du anmäler dig.

Anmälan: art@ateljeinspiro.com

Plats: Ateljé Inspiro i Smygehamn

Varmt välkommen önskar Elin!

Vedic Art_1

Med Vedic Arts 17 principer för konsten och livet upptäcker du ett nytt sätt att måla och leva. När livet och världen snurrar på och vi inte tar oss tid för att landa i vårt eget utrymme, kan vi till slut tappa kontakten med vårt innersta. Vi kan uppleva att vi bara lever på ytan och blir vilsna och splittrade. Vi längtar efter meningsfullhet, att känna skaparglädje och livslust.

På en Vedic Art målarkurs kan du få tillgång till den djupare platsen inom dig. Genom målarövningar och samtal får du hjälp att plocka fram inspiration, visdom inifrån dig själv och vi staplar inte bara på med mer kunskap och teknik utifrån. Du får tillfälle att hitta ditt eget unika uttryck och komma i samklang med helheten.

Vedic Art

är en modern svensk konst-metod, som med hjälp av gammal indisk vishetstradition syftar till att öppna upp för seendet och individens egen kreativitet.

Med målarövningar som utgår från 17 principer om konsten och livet utvecklar du din skapandeförmåga och personliga stil.

Vedic Art_2

På grundkursen går vi igenom principerna med tillhörande övningar som hjälper dig att hitta din inre konstnär och våga skapa fritt från känslan utan prestationskrav.

På fortsättningskursen fördjupar vi oss i principerna och hur de kan användas i vardagliga livet. Tid för repetition, tillägg och samtal kring målningarna.

En hel grund- eller fortsättningskurs är 6 dagar. På en målarhelg med 2 dagar går vi igenom ca en tredjedel av principerna.

Vedic Art_4
Vedic Art_5

Du väljer själv vilka material du vill jobba med, dock inga oljefärger på själva kursen. Akrylfärg rekommenderas. Tips på boende finns för dig som kommer långväga ifrån.

Vedic Art_3

Ateljé Inspiro ligger i Smygehamn. 45 min från Malmö C och 15 min frånTrelleborg C är det enkelt att nå med buss eller bil. Vi målar utomhus om vädret tillåter.

OBS Ibland håller jag kurserna på Kulturskolan i Vellinge, 20 min från Malmö C.

Unna dig några rofyllda, utvecklande dagar tillsammans med likasinnade!

Varmt välkommen att kontakta mig för anmälan på art@ateljeinspiro.com